Gluteeniton leivonta on vielä haastavaa enkä ole pullaa vielä uskaltanut kokeilla. Nyt kuitenkin uskalsin kokeilla tähän mustikkapiirakkaaseen pullapohjaisen pohjan.
n.7 dl gluteenitonta jauhoseosta
3 tl kardemummaa
75 g voita
2½ dl vettä
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 kananmuna
1 pss kuivahiivaa
2 tl psylliumjauhetta
päälle:
400 g pakastemustikoita
Turvota psyllium pieneen määrään vettä. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. Sekoita myös kardemumma, suola, sokeri myös pieneen jauhomäärän joukkoon. Sulata voi. Lämmitä loppu vesi +42'C:n sekoita jauhoseos johon on lisätty hiiva + muut ainekset. Sekoita psyllium joukkoon hyvin sekoittaen. Sekoita kananmuna joukkoon. Lisää puolet lopusta jauhomäärästä hyvin sekoittaen. Lisää voi ja loppu jauhomäärä. Sekoita tasaiseksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
Levitä taikina pellille ja lisää mustikat päälle. Paista uunissa 200'C n.30min.
Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti