Vanhassa blogissa löytyy ohje tähän jossa täytteessä on käytetty rahkaa kreemin tilalla. Jauhoina käytetty vehnäjauhoja.
Tämän tein gluteenittomana. Muuten tein samanlailla kuin tuon ja pohjataikina tuli reunoilta yli. Saman piirakkavuoka. Ilmeisesti nuo gluteenittomat jauhot teki ekaa kertaa kepposet kunnei aikaisemmin tuollatavalla ole noussut.
muruseos:
100 g margariinia
3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1 dl mantelijauhoa
1 dl mantelijauhoa
1½ dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
pohjataikina:
2/3 muruseoksesta
1½ dl maustamatonta jogurttia
1 kananmuna
kreemitäyte:
1 dl vaniljakreemijauhetta
3 dl kylmää vettä
500 g marjoja (herukoita & karviaisia)
pinnalle:
1/3 muruseoksesta
Sulata rasva mikrossa leivontakulhossa ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvan joukkoon. Ota muruseoksesta noin 1/3 erikseen. Sekoita loppuun muruseokseen jogurtti ja muna. Levitä jogurttitaikina piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm) .Sekoita kreemi & vesi keskenään, anna tekeytyä hiukan aikaa. Soseutin marjat ja sekoitin kreemin joukkoon. Levitä valmis kreemi-marjaseos pohjan päälle. Kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti