maanantai 7. elokuuta 2017

Mustikkapiirakka

Mustikkapiirakkaa piti jo eilen tehdä kun kuulema oli valtakunnallinen mustikkapiirakka päivä. No mustikassa oltiin eilen mutta piirakan teko jäi tälle päivää.
Aina kuvittelen löytäväni sen parhaan piirakan ohjeen ja sitä en sitten vaihda. vielä en kuitenkaan sitä olut löytänyt -nyt voin kuitenkin sanoa että jos tästä parempaa löydän niin saa kyllä hyvän kilpailijan.
Mistäköhän googlen syövereistä tämänkin ohjeen löysin Vehnällisenä tottakai ja sikerin määrän vähensin. Tämä kuitenkin tuli tehtyä gluteenittomana.






100 g voita
½ dl fariinisokeria
1 kananmuna
1½ dl gluteenittomia vaaleita jauhoja
1 dl mantelijauhoja
3/4 tl leivinjauhetta

täyte:
2 dl jogurttia
1 kananmuna
½ dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
4-5 dl mustikoita  

Lämmitä uuni uuni lämpeämään 200'C:seen.
Sulata voi. Sekoita sulaneeseen voihin sokeri ja kananmuna. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Voitele piirakkavuoka. Kaada taikina vuokaan.
Valmista täyte; sekoita kananuman joukkoon jogurtti & sokerit. Sekoita hyvin. Kaada mustikat pohjan päälle ja lopuksi joruttiseos päälle. 
Paista 200'C n.20min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...