maanantai 4. syyskuuta 2017

Paprikaleipä

Leipää kun tehdään niin siinä yleensä ei saa mitää näkyvää olla puhumattakaan siemenistä..
Tämä on varmaan ainoa joka on kaikkien suosikki.
Olen tätä tehnyt monesti ennenkin, vehnäsenä. Gluteenitonta leipää olen koittanut aikaisemminkin tehdä eikä ole tullut hyvää. Tämä kuitenkin onnistui ja sai kehujakin nuorisolta.
Alkuperäinen ohje löytyy vanhasta blogista; täältä.




2 eriväristä paprikaa

200 g fetajuustoa
25 g tuorehiivaa
5 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa
gluteenitonta jauhoseosta (käytin sekä vaaleaa että tummaa)



Huuhtele paprikat ja poista niistä siemenet. Kuutioi paprikat pieniksi kuutioiksi. Raasta fetajuusto.
Lämmitä vesi reilun kädenlämpöiseksi. murenna hiiva kulhoon. Kaada vesi päälle. Sekoita suola, oliiviöljy, juusto & paprikat keskenään. Sekoita hiivan ja veden joukkoon.  Lisää jauhoja tarvittava määrä, niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.
Kohota liinalla peitettynä 30min. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina kahtia. Kaaviloi taikina levyksi ja kääri levyt rullaksi pitkältä sivulta. Käännä rullat rinkeleiksi leivinpaperin päälle. Kohota leipiä liinan alla 20min. Leikkaa rinkeleihin terävällä veitsellä muutama poikittais viilto. Paista leipiä uunin alatasossa 250*C n.5min. Alenna lämpöä uunin lämpö 200*C. Kypsenä vielä 20 min. Jäähdytä leivät ritilällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...