sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Suklaamuffinnit


Annin Uunissa blogista löytyi mehevä suklaakanohje. Tuli tieto että ohjetta voi hyvin soveltaa muffinneiksi. Niinpä sitten testasin ohjetta. Kakku piti alunperin tehdä... Ehkä kuitenkin erilaisempi, mutta  nämä olivat kyllä maukkaita. Suklaamousen ohje olisi riittänyt puoli anosta ja niin pitikin tehdä. Epähuomiossa teinkin koko ohjeen ja mietein että mihin sen lopun piilotan. Siitä reseptiä jossain vaiheessa...

4 dl spelttijauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl soodaa
1 tl suolaa
2 dl maitoa 
0.75 dl öljyä (käytin rypsiöljyä)
2 kananmunaa
2 dl kuumaa kahvia 

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita jauhot, sokeri, vaniljasokeri, kaakao, sooda, suola kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa maito, öljy ja  kananmunat ja lisää hiljalleen jauhoseokseen koko ajan sekoitellen. Jatka sekoittamista ja lisää kuuma vesi tai kahvi hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes taikina on tasaista.
Jaa taikina muffinnivuokiin. Paista 174'C n.20min.

suklaakreemi ( ½ annosta riittää muffineihin )

400 g tummaa suklaata
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl kuumaa vettä
350 g voita
2 dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Sulata suklaa ja jätä sivuun jäähtymään.
Sekoita keskenään kaakaojauhe ja kuuma vesi.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi (vatkaa noin 5 minuuttia).
Lisää jäähtyneet sula suklaa, kaakaojauheseos ja tuorejuusto (huoneen lämpöisenä) kulhoon.
Vatkaa seos ihanan pehmeäksi kuohkeaksi (muutama minuutti)! Kreemi sopii hyvin pursotettavaksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...