torstai 10. toukokuuta 2018

Mustikkakukko


Erilaisia ohjeita kun selailee ja koittaa ottaa itsele sopivan jonka mukaan tekee sellaisenaan tai ajattelee et tuota hiukan muokkaamalla voisi saada ihan kivan..
Sitten mietii mihinkähän sen ohjeen laittoi.. Siksi tämänkin tänne jo laitan vaikka ihan ei tullut sellaista minkälaisen halusin..
Tähän ohjeeseen lisäsin jo hiukan jauhoja kun tuntui olevan älyttömän rasvainen. Ohjeeseen pitää vielä lisätä hiukan jauhoja.. Ensin mietin pitäisikö rasvan määrää pienentää.. Pitää kai kokeilla kumpaakin..
Gluteenittomana tein ekaa kertaa kokonaan.



200 g voita tai margariinia
reilu 1 dl sokeria
5½ dl jauhoja (tummia jytte-jauhoja, maissijauhoja sekä tummia gluteenittomia jauhoja)
1 tl leivinjauhetta

täyte:

400 g mustikoita
n.½ dl sokeria
½ dl perunajauhoja

Lämmitä uuni 200'C:n.
Sulata rasva. Lisää sokeri hieman jäähtyneen rasvan joukoon. Sekoita kaiki jauhot keskenään. Sekoita rasva-sokeriseokseen. Jaa taikina niin että saat 3/4 pohjalle ja reunoille. Loput sitten täytteen päälle kuorutteeksi.
Sekoita mustikoiden joukkoon sokeri ja perunajauhot. Kaada pohjan päälle. Tee lopusta taikinasta kuori mustikoiden päälle.
Paista 200'C n. 30-40min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...