torstai 25. heinäkuuta 2019

Mariannekääretorttu



pohja: 

4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhtetta
1 dl gluteenittomia jauhoja
3/4 dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta

Kuumenna uuni225'C asteseen sillä aikaa kun valmistat taikinan.
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita siivilän läpi muna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita varovasti ettei vaahdon rakenne lässähdä.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa 6-8 min.
Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperin päälle. Kääri rullalle.


täyte: 

suklaamousse 
80 g tummaasuklaata
2 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
½ ps mariannekarkkeja murskattuna

Sulata suklaa. Erottele valkuaiset sekä keltuaiset. Lisää jäähtynyt suklaa keltuaisten joukkoon sekä muskatut mariannet. Vaahdota valkuaiset sekä kerma. Yhdistä ainekset. Levitä kääretottu levylle ja kääri rullalle. Anna tekeytyä jääkaapissa parisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...