perjantai 12. heinäkuuta 2019

Tiikerikakkupalat


Jos haluaa makeannälän taltuttaa tätä ei tarvitse montaa palaa syödä niin varmasti on taltutettu.
Vähän niinkuin mokkapalat ja tiikerikakku muttei kuitenkaan. Maku-lehden ohjeessa ei ollut täytteessä kahvia muttta lisäsin päälliseen niin sain hyvin levittyvän. Porkkanaraaste teki hyvän mehevyyden. Pohjataikinasta olisi sokerin määrän voinut hyvin puolittaa kun kuorute on niin makea. Enpä huomannut ja heti tuli palautetta - on liian makeaa ei voi oikein syödä -tosin enpä kuitenkaan usko että, syömättä jää.


pohja:

250 g voita tai margariinia
1-2 dl sokeria
3 kananmunaa
1½ dl maitoa
3½ dl vaaleita gluteenittomia jauhoja
1 dl kaurajauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3-4 porkkanaa (koosta riippuen)

tummaan raitaan:

3 rkl maitoa
3 rkl kaakaojauhetta

kuorrute:

50 g voita tai margariinia
½ dl inkiväärishottia *
2-2½ dl tomusokeria
½ dl kaakaojauhetta
(kahvia)

*Inkiväärishotti; 2 rkl hienoksi raastettua inkivääriä + 2 rkl limemehua


Vatkaa huoneenlämöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää joukkoon maito ja kuivat ainekset. Lisää lopuksi porkkanaraaste.
Ota taikinasta 3/4 toiseen kulhoon ja sekoita maito ja kaakaojauhe joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä pienen uunipohjan pohjalle leivinpaperi. Lisää molempia taikinoita vuoronperään pellille. Sekoita hiukan että taikinat sekoittuvat keskenään ja muodostuu kuviointi.
Paista 200'C n.20-25min.
Valmista kuorrute; sulata rasva, lisää inkiväärishoti joukkoon, lisää sitten tomusokeri ja kaakao. Itsestäni kuorrute sinällään tuntui tönköltä niin lisäsin hiukan kahvia joukkoon., en mitannut (arviolta 2-4 rkl).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...