Löysimpä hyvältä vaikuttavan raparperipiirakan ohjeen. Muutin ohjeen gluteenittomaksi. Omenahilloa en halunnut käyttää vaan mietin et milläköhän korvaisi, päätimpä sitten etsiä vastauksia netin syövereistä. Mansikka tai vadelma ei myöskään houkuttanut. Päätimpä kokeilla granaattiomenaa, vaikka se tuntui kyllä aika oudolta. Itseasjassa tuli kyllä kokeilemisen arvoinen piirakka ja teen aika varmasti uudestaankin.
Rahkaa meillä syödään vähintään kerran kuukaudessa, melkein aina pakastemarjoilla tuunattuna. Ekaa kertaa tein kokonaan mansikoista. Tuoreita ei silloin löydä kuin haluaa..
Raparperipiirakka
pohja:
100 g kylmää voita tai margariinia kuutioina
1½ rkl sokeria
1½ vaaleita gluteenittomia jauhoja
1 dl kaurajauhoja
1 rkl psyliumia
½ dl jääkylmää vettä
täyte:
n. 2 pientä granaattiomenaa
½ l raparperinpaloja
muruseos päälle:
75 g kylmää voita tai margariinia kuutioina
½ dl sokeria
1½ dl tummia gluteenittomia jauhoja
1 dl kaurahiutaleita
Kuori ja pilko raparperit. Poista granaattiomenoista siemenet.
Valmista pohjan aineksista (vettä lukuunottamatta) käsisin murumainen seos. Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Painele piirakkavuokaa tai kakkuvuokaan pohjalle ja nosta hiukan reunoille myös. Pistele haarukalöla pohja. Laita pohja jääkaappiin 15 minuutriksi. Esipaista pohjaa 10 min 200'C.
Valmista muruseos päälle; Sekoita kaikki ainekset keskenään. Seos on valmis kun se on murumaista.
Kaadagranaattiomenan siemenet ja raparperin palat esipaistetun pohjan päälle. Ripottele muruseos päälle.
Paista piirakkaa vielä 20-30 min.
Mansikkarahka
4 dl rahkaa
5 dl kuohu -tai vispikermaa
500 g mansikoita
( 3 rkl sokeria)
Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita rahka joukkoon. Lisää tuoreet tai hieman kohmeiset mansikat joukkoon sekä halutessasi sokeri. Sekoita. Anna tekeytyä vähintään puolituntia jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti