torstai 1. syyskuuta 2022

Shakshuka



 
Lämmintä kasvisruokaa.
Huomaan käyttäväni tuota korianteria lähinnä vain näihin kasvisruokiin. Pitäisi kai tutustua mihin kaikkeen voikaan käyttää..
Ohjeeseen törmäsin instgramissa.
Tähän kai kuuluisi kananmuna(t). Jätin pois. Pitää joskus kokeilla niiden kanssa myös. Herkullista tämä oli jokatapauksessa.


Shakshuka

1 chili
1 sipuli
1 valkosipuli (yksikyntinen)
1 paprika
1,5 rkl öljyä
1,5tl juustokuminaa
1 tl korianteria
1 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 tlk kikherneitä
2 rkl tomaattipyrettä/ketsuppia
1 tl kuorittuja tomaatteja
0,5 dl vettä
1 nippu korianteria/persiljaa/jotain vastaavaa

Pilko sipuli, valkosipuli ja paprika kuutioiksi. Leikkaa chili pieniksi tai suikaloi miten haluat.
Sekoita mausteet chilin joukkoon. Huuhtele kikherneet.
Paista öljyssä sipuli, valkosipuli sekä paprika. Anna hetki pehmentyä ja lisää chili ja mausteet. Kääntele mausteet hyvin joukkoon ja anna hetki maustua. Lisää kikherneet. Lisää myös tomaattipyre, kuoritut tomaatit sekä vesi. 
Anna hautua miedolla lämmöllä 10-15 min. Lisää silputtu korianteri.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...