Vanilja-puolukkakakku
n.160 g puolukka-kaurakeksejä
2 rkl öljyä
täyte:
1 prk rahkaa
1 prk vaahtoutuva vaniljakastike
1 pkt vaniljatuorejuustoa
1 dl puolukoita
0,5 dl vettä
3 tl liivatejauhetta
Päällys:
3-4dl puolukoita
1 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
Hienonna keksit blenderillä tai sauvasekoittimella. Sekoita öljy hienonnettuun keksiseokseen. Öljyä irtopohjavuoka tai/ja laita leivinpaperi pohjalle ja reunoille. Painele keksiseos irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin odottamaan.
Vaahdota vaniljakastike. Sekoita rikotut puolukat tuorejuuston kanssa. Sekoita Rahka vaniljakastikkeen kera. Lisää lopuksi tuorejuusto- puolukkaseos joukkoon, Sekoita hyvin. Lisää liivatejauhe veteen ja käytä mikrossa niin että kiehahtaa. Sekoita hiukan että vähän jäähtyyja Lisää pienissä erissä täytteen joukkoon. Kaada täyteseos keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.
Laita puolukat kakun päälle. Sekoita vesi sekä hyytelösokeri keskenään ja kiehauta. Lisää seos puolukoiden päälle. Anna hyytyä parisen tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti