sunnuntai 18. syyskuuta 2022

Vanilja-puolukkakakku



Puolukka kuuluu syksyyn. Meillä ainoastaan aikuiset syö puolukoita ja siksi puolukka ohjeita on aika vähän. Vaikka päätin etten enää mene niin paljon lasten - nuorten ehdoilla. Katsotaan nyt miten päätös pitää..
 

Vanilja-puolukkakakku


n.160 g puolukka-kaurakeksejä

2 rkl öljyä

täyte: 

1 prk rahkaa

1 prk vaahtoutuva vaniljakastike

1 pkt vaniljatuorejuustoa

1 dl puolukoita

0,5 dl vettä

3 tl liivatejauhetta

Päällys:

3-4dl puolukoita

1 dl vettä

1 dl hyytelösokeria


Hienonna keksit blenderillä tai sauvasekoittimella. Sekoita öljy hienonnettuun keksiseokseen. Öljyä irtopohjavuoka tai/ja laita leivinpaperi pohjalle ja reunoille. Painele keksiseos irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin odottamaan.

Vaahdota vaniljakastike. Sekoita rikotut puolukat tuorejuuston kanssa. Sekoita Rahka vaniljakastikkeen kera. Lisää lopuksi tuorejuusto- puolukkaseos joukkoon, Sekoita hyvin. Lisää liivatejauhe veteen ja käytä mikrossa niin että kiehahtaa. Sekoita hiukan että vähän jäähtyyja Lisää pienissä erissä täytteen joukkoon. Kaada täyteseos keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.

Laita puolukat kakun päälle. Sekoita vesi sekä hyytelösokeri keskenään ja kiehauta. Lisää seos puolukoiden päälle. Anna hyytyä parisen tuntia.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...