perjantai 23. kesäkuuta 2017

Salmiakki-sitruunajäätelö


Itse en vielä päässyt sinuiksi tämän kanssa ja mielestäni olisi voinut ehkä olla enemmän siruunan makuinen..

4 dl vispikermaa
5 kananmunaa
180 g maustamatonta tuorejuustoa
reilu puolen pussia turkinpippureita
2 sitruunaa

Hienonna turkinpippurit, sekoita joukkoon kummankin sitruunan raastettu kuori sekä mehu.
Vaahdota vispikerma, laita jääkkaapiin odottamaan. Erottele valkuaiset & keltuaiset erikseen. Vaahdota valkuaiset, sitten keltuaiset. Sekoita keltuaisvaahdon joukkoon tuorejusto. Sekoita turkipippuri-sitruunaseos joukkoon. Sekoita astiasta riippuen kerma joukkoon tai seos kermavaahdon joukkoon. Lisää lopuksi valkuaisvaahto. Laita pakkaseen jäätymään seuraavaan päivään. Muista sekoittaa jäätymisen alkuvaihessa muutamankerran ettei jää rakeiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...