Pitkästä aikaa teki mieli tehdä pikkuleipiä.
Pitihän saada samalla testattua miten onnistuu tehdä gluteenittomana.
Löydin kerrankin heti sellaisen reseptin jota en muuta millään tavalla. joka osottautui heiti hyväksi.
Nämä onnistuivat ja maistuivat kyllä ihan perinteisiltä Hanna-tädin kakuilta.
Ainut oli että ohjeessa oli paistoaika 10min. En pitänyt niin kauaa. 8½-9min oli kuitenkin hiukan liikaa meidän uunilla. Hiukan osasta tummui liikaa pohjasta.
Onneksi meni vain omalle porukalle ja maistui hyvin. Jos ja kun teen johonkin tarjottavaksi niin paistoaikaa saa lyhentää ainakin siihen 8min. Uunista siis kiinni mikä on hyvä aika.
Ohjeen löysin täältä.
100 g voita
1 dl kuohukermaa
1½ dl doleria
1 tl leivinjauhetta
3 dl vaaleaa gluteenitontajauhosta
1½ dl perunajauhoja
Sulata voi. Anna hetken jäähtyä.
Sekoita voisulaan kerma ja sokeri.
Yhdistä jauhot keskenään ja siivilöi joukkoon.
Sekoita hyvin.
Ota taikinasta teelusikalla palloja ja pyörittele ne kämmenissä pyöreiksi pikkuleiviksi ja nostele leivinpaperin päälle uunipannulle.
Paista uunin keskiosassa 200'C 8-10 min, tai kunnes kakut saavat hiukan väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti