Mustaherukka-vaniljatäyte:
400 g mustaherukoita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vaniljakreemijauhetta
3 dl kylmää vettä
1 prk vanhan ajan vaniljakastike
3 rkl kylmää vettä
4 tl liivatejauhetta
Valmista kreemi; sekoita vaniljakreemijauhe ja 3 dl kylmää vettä hyvin sekaisin. Jätä tekeytymään. Vaahdota vaniljakastike. Sulata mustaherukat mikrossa jos eivät ole jo sulaneet. Soseuta mustaherukat ja tuorejuusto keskenään. Sekoita valmis veniljakreemi marjojen joukkoon. Sekoita lopuksi vaniljavaahdon joukkoon. Sekoita liivatejauhe tilkkaan kylmää vettä. Jos tuntuu että seos on tönkköä niin älä lisää vettä vaan seos tasoittuu kyllä mikrossa. Lämmitä kiehumispisteeseen asti mikrossa. Sekoita hyvin ennen lisäämistä täyteseokseen. Sekoita liivateseos hyvin täytteen joukkoon.
Raparperi-vaniljatäyte:
1½ dl raparperitahnaa
½ prk rahkaa
1 prk kermaa vaahdotetuna
1 rkl vaniljakreemijauhetta
Sekoita vanljakreemi kerman joukkoon. Sekoita raparperitahna rahkan joukkoon. Sekoita ainekset keskenään kunhan kreemi on tekeytynyt kunnolla.
Kinuski-marjatäyte:
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl fariinisokeria
2 ½ dl kuohukermaa
½ dl vaniljakreemijauhetta
400 g suomalaisia vadelmia (tuoreita tai jäisiä)
Tee kinuskikastike useita tunteja etukäteen tai jo edellisenä päivänä. Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa, mutta älä keitä sen kauemmin. Anna kinuskikastikkeen jäähtyä kylmäksi. Vain täysin kylmä kastike vaahtoutuu. Nopeuta jäähtymistä kylmässä vesihauteessa ja siirrä sitten jääkaappiin. Vatkaa kastike vaahdoksi.
Vaahdota kuohukerma. Yhdistä kinuskivaahdon kanssa. Sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe. Lopuksi vadelmat.
Appelsiinitäyte:
2 prk appelsiinituorejuustoa
1 annos kreemiä (1 dl vaniljakreemijauhetta, 2½-3 dl vettä)
1 appelsiini mehu
1 appelsiinin kuoriraaste
1 prk ranskankermaa
6 liivatelehteä (olisi varmasti riittänyt 5kpl)
Lämmitä tuorejuustot huoneenlämpöiseksi. Vaahdota ranskankerma. Lisää tuorejuustot joukkoon. Lisää appelsiinin kuoriraaste. Liota liivatelehtiä 10min kylmässä vedessä. Lämmitä appelsiinimehu. Lisää liivatelehdet yksitellen appelsiinimehun joukkoon. Jäähdytä mehu hyvin ja lisää täytteen joukkoon.
mustaherukkatäyte:
5 dl flora vanilja
200g mustaherukoita
2 dl vaniljajogurttia
200 g maitosuklaata (laktoositon)
vaahdota vanilja kastike vaahdoksi. Murskaa mustaherukat, pilko suklaa palasiksi. Sekoita vaahdon joukkoon mustaherukka, jogurtti ja suklaa.
sitruuna-mansikkatäyte:
3 dl kermaa
1 prk sitruuna tuorejuustoa
n.150g mansikoita (pakaste)
n.40g maitosuklaata (laktoositon)
½ dl vettä
4 tl liivatejauhetta
Vaahdota kerma.
Lisää tuorejuusto joukkoon. Sulata hiukan mansikoita (ei kokonaan). Paloittele mansikat ja kaada kerman joukkoon. Pilko suklaa ja kaada joukkoon.
Lämmitä vesi ja lisää hyvin sekoittaen liivatejauhe joukkoon.
puolukka-suklaatäyte (kaksi eri täyte vaihtoehtoa):
2 prk vispikermaa (a'2½dl)
2 prk valkosuklaa-lime rahkaa
1 pkt (85%) tummaa suklaata
½ dl kinuskikastiketta
vesi +liivate
Hienonna kohmeiset puolukat monitoimikoneella. Sulata suklaa kattilassa miedolla lämmöllä tai mikrossa. Vaahdota kerma. Sekoita suklaa, kinuskikastike ja rahka keskenään. Lisää kerma ja puolukat. Valmista liivateseos. Kaada ohuena nauhana täyteen joukoon.
2½ dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl vaniljarahka
100 g tummaasuklaata
200 g puolukkaa
3 rkl sokeria
Vaahdota kerma ja vaniljasokeri. Lisää rouhittu suklaa, rahka, survottu puolukka johon on sokeri sekoitettu. Sekoita kaikki keskenään.
2 tl vaniljasokeria
2 dl vaniljarahka
100 g tummaasuklaata
200 g puolukkaa
3 rkl sokeria
Vaahdota kerma ja vaniljasokeri. Lisää rouhittu suklaa, rahka, survottu puolukka johon on sokeri sekoitettu. Sekoita kaikki keskenään.
mansikka-keksi täyte:
1 l tuoreita mansikoita
200 g maustamatontatuorejustoa
1 prk vaahdotettavaa vaniljakastiketta
n.50 g digestive keksiä
½ dl vettä
6 tl liivatejauhetta
Murskaa mansikat ja keksit. Sekoita keskenään. Vaahdota vanijakastike.Sekoita tuorejuusto mansikoiden ja keksien joukkoon. Sekoita varovaisesti vaniljavaahto joukkoon.
Sekoita liivatejauhe veteen hyvin ja lämmitä. Muista sekoittaa lämmityksen aikana muutaman kerran!
Sekoita liivatevesi täytteen joukkoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti