Jotain hyvää piti viikonloppuna saada... Piti myös yksi sitruuna saada tuhottua ennenkuin menisi huonoksi.
Löysin mielenkiintoisen ohjeen Kotilieden sivulta Suklaapossun blogista. Pitihän sitä sitten kokeilla..
Gluteenittomana tein -niinkuin yleensäkin.
150 g tummaasuklaata
150 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja (seassa n.½ dl mantelijauhoja)
0.75 dl tummaa, sokeroimatonta kaakaojauhetta
0.75 dl tummaa, sokeroimatonta kaakaojauhetta
0.75 tl suolaa
1.5 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Sitruunakerros:
2,5 dl maustamatonta jorurttia
2 munaa
4.5 rkl (1 sitruunan) sitruunan mehua
1 sitruunan (n. 1 rkl) raastettu kuori
½ dl sokeria
1.5 tl vaniljasokeria
Ohje:
Tee sitruunakerros sekoittamalla kaikki aineet keskenään kunnolla sekaisin. Maista sokerin määrä sopivaksi. Tee sitten brownietaikina. Sulata suklaa ja voi mikron kestävässä
kulhossa mikroaaltouunissa välillä sekoitellen. Sekoita joukkoon sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen kunnolla sekoittaen.
Sekoita kaakaojauhe ja suola vehnäjauhoihin. Lisää jauhot siivilän läpi
suklaaseokseen ja sekoita sen verran, että aineet juuri ja juuri
sekoittuvat. Levitä suklaataikinasta noin 4/5 leivinpaperoidun n. 20 x 30 cm korkeareunaisen vuoan pohjalle ja tasoita.
kulhossa mikroaaltouunissa välillä sekoitellen. Sekoita joukkoon sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen kunnolla sekoittaen.
Sekoita kaakaojauhe ja suola vehnäjauhoihin. Lisää jauhot siivilän läpi
suklaaseokseen ja sekoita sen verran, että aineet juuri ja juuri
sekoittuvat. Levitä suklaataikinasta noin 4/5 leivinpaperoidun n. 20 x 30 cm korkeareunaisen vuoan pohjalle ja tasoita.
Kaada sitruunatäyte suklaapohjan päälle, tasoita. Tiputtele pinnalle loput suklaataikinasta nokareittain. Vetele pintaan kuvioita veitsellä.
Paista uunin hieman keskitasoa alemmalla tasolla (ei kuitenkaan aivan pohjalla) 175 asteessa noin 40min. Piirakka on valmis, kun se on kiinteytynyt reunoilta, mutta heiluu vielä hitusen ihan keskeltä.
Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja laita vielä jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Leikkaa kylmänä paloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti