sunnuntai 19. elokuuta 2018

herukka-suklaatiikerijäädyke

Mistäköhän tämänkin ohjeen joskus napannut.. Muuntelua en paljoakaan tehnyt. Puolukat vaihdoin punaherukoiksi.
Seuraavalla kerralla pitää tehdä ehdotomasti isompi satsi tuota suklaaosiota ja erilainen vuoka.


3 dl punaherukoita
1/3 dl sokeria
2 rkl appelsiinimehua
1 prk (250 g) mascarponea

200 g tummaasuklaata
3 kananmunaa
2 dl vispikermaa

Soseuta marjat, sokeri, appelsiinimehu sekä mascarpone tasaiseksi massaksi.
Sulata suklaa, jäähdytä. Eroittele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma vaahdoksi. Sekoita keltuaiset yksitellen jäähtyneen suklaan joukkoon. Lisää suklaaseos kerman joukkoon. Lisää lopuksi valkuaisvaahto.
Huuhtele vuoka kylmällä vedellä. Kaada vuokaan ensin suklaaseos ja sitten keskelle marjaseos.
Nosta vuoka pakastimeen vähintään viideksi tunniksi, mielellään yön yli.
Anna jäädykkeen sulaa rauhassa jääkaapissa 30-40 min ennen tarjoamista. Kasta vuoka reunaa myöden kiehuvaan veteen hetkeksi ja kumoa sen jälkeen tarjolle. 
Koristele halutessasi suklaarouheella ja herukoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...