maanantai 6. elokuuta 2018

Soodaleipä


Testattua tuli soodalla kohotettu leipä. Jonkinverran murenevaa, kuitenkin loppupeleissä pysyi kasassa ja hyvin pystyi syömään.
Jauhoina voi käyttä mitä haluaa. Itse tein tästä gluteenittoman.


5 dl jauhoja
1 tl kuminaa tai anista
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 kananmuna
2 dl piimää, jugurttia, kermaviiliä
½ dl öljyä

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää kananmuna, piimä (tai mitä käytätkään) & öljy. Sekoita kaikki keskenään.
Levitä uunipellille leivinpaperi ja muotoile kaksi leipää jauhotetuin tai öljytyin käsin pyöreäksi limpuiksi.
Paista 200'C uunin alaosassa n.25min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...