sunnuntai 16. kesäkuuta 2019

Raparperi-toskapiirakka



3 kananmunaa
½-1 dl fariinisokeria
100 g voita tai margariinia
1 dl tumia gluteenittomia jauhoja
2 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja
1 tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
n.1l raparperia + 2 rkl vettä

toskakuorutus:

100 g voita tai margariinia
100 g mantelilastuja
§-1 dl fariinisokeria
1 rkl vaaleita gluteenittomia jauhoja
1 rkl maitoa

Kuori ja pilko raparperit. Anna kiehua pienen vesitilkan kanssa miedolla lämmöllä 5-10min.
Silla aikaa valmistuu hyvin pohjataikina. Vaahdota kananmunat sekä sokeri. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sulata rasva. Sekoita ainekset keskenään. Kaada taikina piirakka vuokaan tai irtopohjavuokaan. Muista voitelu ennempää. Kaada päälle tasaiseksi raparperisose. Paista 200'C 20min.
Valmista toskakuorrute. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Kaada esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 10min, kunnes toska saa hiukan väriä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...