keskiviikko 25. syyskuuta 2019

Mustikkakukko eli Rättänä


Tämä vaan on niin hyvää. Harmittavan harvoin tulee tehtyä vaikkaonkin nopea tehdä.
Paremminkin tämä kyllä oli marjakukko kuin pelkkä mustikkakukko. Tosian tuonne väliin voi laittaa mitä marjoja haluaa. Vaikkakin mustikat onkin ne perinteisemmät marjat.

200 g voita
5 dl jauhoja (2 dl kaurajauhoja, 3 dl gluteenittomia vaaleita jauhoja)
½ dl fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

täyte:
400 g marjoja (tälläkertaa mustikoita sekä punaisia viinimarjoja)
2 rkl perunajauhoja
2 rkl fariinisokeria

Sulata voi ja lisää sokeri joukkoon. Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin. Anna taikinan levätä vähintään 10min mielellään puolisen tuntia. Ota taikinasta 2/3 uuninkestävään vuokaan. Tasoittele pohjalle sekä reunoille. Sekoita perunajauhot ja sokeri marjojen kanssa. Kaada seos pohjataikinan päälle. Levitä loppu taikinasta marjojen päälle.
Paista 200'C n.35-40min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...