lauantai 7. syyskuuta 2019

Puolukkapiirakka


100 g voita tai margariinia
4 kananmunaa
1½ dl fariinisokeria
5 dl jauhoja (1 dl lupiinijauhoja, 1 dl kaurajauhoja, 3 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja 1 ½ tl psyllium-jauhetta)
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl maustamatonta jogurttia
200 g puolukkaa

muruseos:

75 g voita tai margariinia
½ dl fariinisokeria
1½ dl tummia gluteenittomia jauhoja

Sulata rasva. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää kaikki muut ainekset paitsi puolukka vuoronperään muna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita varovasti. Kaafa uunivuokaan. Ripottele puolukat päälle.
Valmista muruseos; nypi rasva, sokeri sekä jauhot keskenään ja laita pieniä nokareita puolukoiden päälle.
Paista 200'C n. 25min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...