Eräänä päivänä bongarin kaupan tiskillä suklaajälkiruokaan. Olisin ehkä sortnut sitä ostamaan -jos olisi ollut gluteenitonta. Kysyimpä myyjältä mitä seos sisälsi..
Ilmeisesti siinä oli käytetty maustamatonta tuorejuustoa -korvasin appelsiinin makuisella. Sekä oli käytetty kermaa -korvasin vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella.
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g appelsiinituorejuustoa
95 g tummasuklaata (70%)
1½-2 tl piparkakkumaustetta
piparkakkuja (yhteensä meni vajaa puol pakettia)
Vaahdota vaniljakasike. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto suklaan joukkoon. Lisää piparkakkumauste suklaa-tuorejuustojoukkoon. Lissä seos vaahdon joukkoon. Murustele piparkakkuja haluamasi määrä suklaaseokseen. Jaa jälkiruoka jälkiruoka-astioihin. Murustele tai laita kokonaiset/puolikkaat piparkakut koristeeksi.
Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin.
Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti