150 g voita tai margariinia
½ dl fariinisokeria
1 dl siirappia
4 kananmunaa
6½ dl jauhoja (2 dl maissijauhoja, 2 dl kaurajauhoja, 2½ dl vaaleita gluteenittomia jauhoja)
1½ tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
3/4 tl inkivääriä
½ tl neilikkaa
2 dl maitoa
koristelu:
tomusokeria & vettä
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sekä siirappi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lämmitä maito, muttei kiehuvaksi. Lisää jauhot ja maito vuoronperään taikinaan. Sekoita, älä vatkaa.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Paista 175'C 30-40min. Jäähdytä.
Koristele halutessasi tomusokeri-vesi seoksella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti