Olen aina pitänyt tästä pikaversiosta pullasta. Silloin kun pystyin vielä vehnää syömään tein varmaan jokatoinen viikko tälläistä. Nyt löysin ihanan gluteenittoman reseptin jota piti hiukan vain muuttaa. Ekaa kertaa kokeilin myös tehdä korvapuustin makuista.
6 dl vettä
2 ps kuivahiivaa
1 kananmuna
1,5 rkl kardemummaa
1½ tl suolaa
1½ dl fariinisokeria
2 dl kaurajauhoja
8 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja
150 margariinia
täyte/päälle:
kanelia
vaniljasokeria
fariinisokeria (väliin)
raesokeria (päälle)
Lämmitä vesi reilun kädenmämpöiseksi. Sekoita puolet jauhoista + kaikki muut kuivat ainekset keskenään. Lisää vesi joukkoon, sulatettu margariini ja kananmuna. Lisää loput jauhot. Sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaan. Laita toinen puoli taikinasta vuokaan ja ripottele päälle kanelia, fariinisokeria sekä vaniljasokeria. Kaada loppu tainasta päälle ja ripottele päälle kanelia, vaniljasokeria ja raesokeria.
Anna kohota liinan alla puolisen tuntia. Paista 225'C 20-25min uunista riippuen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti