Karjalanpaisti on siitä helppo ettei ruuan laittoon loppupeleissä mene aikaa kauheasti.. No ei sen aikana kun hautuu uunissa.
Aina olen tehnyt naudasta ja possusta. Nyt kuitenkin saatiin peuraa niin korvasin naudan sillä.
Karjalanpaisti
400 g possun paistilihoja
luullinen sopivan kokoinen peuraa
porkkanaa
sipulia
suolaa
mustapippuria
vettä
Laita peura ja possu veteen ja hautumaan uuniin mietoon lämpöön (175'C alkuun). Mausta suolalla ja pippurilla.
Pilko porkkanat ja sipulit. Lisää kasvikset tunnin päästä ja pudota lämpötila 150'C:n. Anna hautua uunissa yhteensä vähintään kolme tuntia, mielellään pitempään. Kolmen tunnin päästä voit nostaa peuran vedestä ja pilkkoa sopiviksi palasiksi. Lisää lihat takaisin.
Tarjoa perunoiden tai muusin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti