keskiviikko 3. helmikuuta 2021

Saiturinpihvi

Muistan joskus vuosia sitten tilanneeni lehtipihvin joltain grililtä.. Joo'o ihmettelin et miten voi saada grilliltä pihviä. Oli ihan jauhelihan koostumus. Vuosia myöhemmin törmäsin tähän ohjeeseen netissä,  kulkee nimellä saiturinpihvi, saiturin lehtipihvi, köyhänmiehen lehtipihvi, pihin emännän lehtipihvi..
Aikaisemin en ole ihme kyllä tehnyt -mutta varmasti teen.


 

Saiturinpihvi

800 g jauhelihaa

elmukelmua tai leivinpaperia

suola

pippuri

voita/öljyä paistamiseen

Jaa jauheliha kuuteen osaan. Pyörittele palat palloiksi ja kauli elmukelmun välissä ohueksi pihviksi. Laita pihvit pakkaseen vähintään 15-20min älä kuitenkaan laita päällekäin vaan niin että saavat kohmettua yksitellen. 

Paista pihvit kohmeisina. Kun nesttä alkaa nousemaan pintaan on pihvi valmis käännettäväksi. Mausta valmiit pihvit paistamisen jälkeen suolalla ja pippurilla. Voit tietysti käyttää muitakin mausteita halutessasi.

Itsellä pihvien seurana tällä kertaa pippurikastiketta ja lohkoperunoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...