Kasvisruokaa sesonki näyttää vaan jatkuvan. Itsellä oli pientä epäilynhäyvähdys tästä. Ei kyllä enää kun ensimmäisen haarukallisen laittoi suuhun.
Maapähkinä-papupata
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
300 g bataattia
1 iso lehtikaalin lehti
1 tlk barlottipapuja
2 rkl rypsiöljyä
2 tl jauhettua korianteria
1 tl juustokuminaa
0,5 tl chilirouhetta
0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
500 g paseerattua tomaattia
2,5 dl vettä
0,5 dl kasvislientä
0,5 dl maapähkinävoita
1 limetin mehu
Suolaa
Päälle;
Suolapähkinöitä
Tuoretta korianteria
Silppua sipuli ja valkosipulin kynnet. Raasta inkivääriä. Kuori ja pilko bataatti. Poista lehtikaalista lehtiruoti ja revi tai leikkaa lehti pieniksi palasiksi.
Kuumenna öljy padassa tai kasarissa. Lisää inkivääriä ja mausteet. Kuullota, kunnes mausteista alkaa irrota kunnolla tuoksua. Lisää sipulit ja jatka kuulottamista kunnes sipulit alkavat pehmetä.
Kaada joukkoon paseerattu Tomaatti, vesi ja kasvisliemi. Lisää bataatti ja keittele keskilämmöllä niin kauan kunnes bataatit ovat pehmenneet.
Sekoita joukkoon maapähkinävoi. Lisää pataan vielä pavut ja lehtikaali. Keitä muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja limetillä.
Ripottele valmiin ruoanpäälle suolapähkinöitä ja silputtu korianteri.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti