Mustikat on vallanneet taas metsät. Hiukan on jo pakastettu. Ensimmäisistä piti kuitenkin saada tehtyä jotain hyvää. Ensin ajattelin murupiirakkaa, mutta päädyinkin tähän rahkakakkuun.
Mustikka-rahkakakku
100 g voita tai margariinia
2,5 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja
1 dl kaurajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
2 kananmunaa
1-1,5 dl fariinisokeria
1 prk sitruunarahkaa
5 dl mustikoita
Sulata rasva. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ha sokeri vaahdoksi. Sekoita kaikki ainekset mustikoita lukuunottamatta keskenään. Sekoita mustikat lopuksi varovasti joukkoon. Tai laita irtopohjavuokaan vuoronperään taikinaa sekä mustikoita.
Paista 200'C uunista riippuen 40-55min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti