sunnuntai 31. heinäkuuta 2022

Anis-mustikkakakku ilman liivatetta

 


Aniksen vivahdus mustikkakakussa. Tein ilman liivatetta. Hiukan sai jännittää pysyykö kasassa vai leviääkö. Toinen tuorejuusto tai hiukan enemmän vaniljakreemiä niin olisi ollut ehkä parempi. Hyvin tämä kuitenkin omalle väelle kelpasi 🙂



Anis-mustikkakakku ilman liivatetta


Pohja:

150 g kaura- digestive keksejä

0,5 dl öljyä

1,5 tl anista

Hienonna keksi jauheeksi. Sekoita öljy ja anis joukkoon. Tasoita kakkuvuoan pohjalle.

Täyte:

n.8dl mustikoita

200 g vaniljatuorejuustoa

0,5 dl vaniljakreemiä (jauhe, ei valmis)

4 dl kuohukermaa

Sekoita mustikat tuorejuuston kanssa. Lisää vaniljakreemi joukkoon.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita ainekset. Kaada pohjan päälle ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään neljäksi tunniksi.

Päällys:

Mustikoita

1 dl vettä

1 dl hyytelösokeria

Laita mustikat hyytyneen kakun päälle. Kiehauta vesi ja hyytelösokeri ja anna kiehua puolisen minuuttia. Kaada seos mustikoiden päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...