Perinteistä mansikkakakkua en ole juhannukseksi tehnyt (koskaan..? )
Jäätelökakku höystettynä mansikalla, tummalla suklaalla & raparperilla kelpaa hyvin meidän porukalle.
Jäätelökakku
150 g suklaa cookie
½ dl öljyä
3 rkl kaurahiutaleita
1½ l vaniljajäätelöä
250 g mansikoita
2-3 pientä raparperin vartta tai 1 iso varsi + vettä
100 g tummaasuklaata
Rouhi ja hienonna keksit. Sekoita öljy ja kaurahiutaleet joukkoon. Painele kakkuvuokaan.
Laita jääkaappiin odottamaan.
Kuori raparperi ja keitä pehmeäksi pienessä vesitilkassa. Lisää puolet suklaasta raparperisoseeseen. Jäähdytä.
Pehmennä jäätelö ja rouhi loppu suklaa joukkoon sekä pilko mansikat.
Sekoita jäähtynyt raparperi-suklaa jäätelön joukkoon.
Ota kakkuvuoka jääkaapista ja kaada jäätelöseos pohjan päälle.
Koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti