lauantai 13. kesäkuuta 2020

Raparperipiirakka

Monenmoista raparperipiirakkaa kokeillut ja miettinyt mikä olisikaan se ykkös piirakka ehdoton suosikki. Kyllä tämä ainakin kärkeen sijoittuu jos ei kärkeen.



Raperperipiirakka

150 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
2 dl vaaleita gluteenitomia jauhoja
1 dl kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää kananmuna. Sekoita jauhot keskenään ja lisää muiden ainesten joukkoon. Levitä taikina piirakka vuokaan.

täyte:

 4 dl raparperia + ½ dl fariinisokeria + 1-2rkl vettä
2 dl maustamatonta jugurttia
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria

keitä raparpereista, sokerista ja vedestä hilloke. Anna jäähtyä hiukan aikaa.
Sekoita jugurtti, kananmuna ja vaniljasokeri keskenään.
Kaada jäähtynyt raperperihilloke pohjan päälle. Lisää päälle myös juguttiseos.

päälle:

100 g pehmeää voita tai margariinia
2½ dl kaurahiutaleita
½ dl fariinisokeria
½ dl vaaleita gluteenittomia jauhoja
ripaus kanelia

Nypi kaikki ainekset keskenään. Ripottele jugurttiseoksen päälle.
Paista 200'C 25min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...