Selailin erilaisia kasvisruokia ja miten kummassa aina törmäänkin erittäin hyvin maustettuihin patoihin tai kastikkeisiin.
Tämän ohjeen löysin beanit -sivustolta.
Juu vaihdoin härkäpavut mifu suikaleisiin. Tämän voisi kyllä hyvin tehdä pelkistä kasviksista.
Kesäkurpitsa unohtui kauppaan.. Hyvää oli siltikin.
Hyvä sadepäivän ruoka tai talvella kylmällä pakkasella.
Sitruunainen tagine
3 rkl öliiviljyä
1 punasipuli
2-3 suurta porkkanaa
1 keltainen paprika
1 oranssi paprika
4-6 valkosipulin kynttä
3 rkl tomaattipyrettä
2,5 tl korianteria
2,5 tl juustokuminaa
1 tl kanelia
½ tl mustapippuria
½ tl kurkumaa
1 sitruunan raastettu kuori
1 rkl siirappia
2 rkl harissaa
1 pkt mifu suikaleita (paprika-chili)
2 prk kuorittuja tomaatteja
250 g kirsikkatomaatteja
3,5 dl kasvislientä
1 sitruunanmehu
Kuori ja leikkaa sipuli suikaleiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat. Suikaloi myös paprikat.
Kuumenna öljy ja kuullota sipuleita hetki ja lisää sitten loput kasvikset. Kypsennä 10min. Lisää murskatut valkosipulit sekä korianteri, juustokumina, kaneli, kurkuma ja mustapippuri. Sekoittele muutama minuutti että mausteet maustavat kunnolla kasvikset. Lisää loput ainekset.
Kypsennä miedolla lämmöllä tunti, välillä sekoittaen.
ps. oli muuten seuraavana päivänä vielä ihanempaa ja mausteisempaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti