perjantai 24. heinäkuuta 2020

Broilerwok

 Joskus ylä-aste ikäisenä olin joskus syömässä kaverin luona ja sielä oli tarjolla aivan älyttömän hyvää wokkia. Kysyin ohjeen ja sain sen. Vuosien saatossa olen ohjeella tehnyt, kauhen suuria muutoksia en ole ohjeseen koskaan tehnyt -mitä hyvää muuttamaan. Tälläkertaa tälläisellä ohjeella. Lisäsin jotakin, jätin kiinankaalin pois.
Tämän voi tehdä possusuikaleista, broilerista tai vaikka kasvis suikalesta.



Broilerwok

1 kg broilerin rintapaloja tai suikaleita
1½ tl  juustokuminaa
2 rkl soijaa
3-4 valkosipulia
1-2 sipulia
4-5 porkkanaa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
150-200 g juuriselleriä
öljyä
riisinuudelia
senta:
1 dl soijaa
½ valkoviiniä
1 tl clilijauhetta
½ tl inkivääriä
½ tl valkopippuria
½ dl siirappia

Kuori porkkanat ja selleri. Kuori sipulit ja valkosipulit. Pilko kasvikset suikaleiksi.
Leikkaa broilerin rintapalat suikaleiksi.
Laita nuudelit likoaman kuumaan veteen n.10min ajaksi.
Paista broilerin suikaleet öljyssä. Valuta nuudelit. Lisää kasvikset ja nuudelit broilerin joukkoon. Paista kasvikset puolikypsiksi. Kaada päälle senta ja anna hautua kannen alla 3-5min.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...