maanantai 13. heinäkuuta 2020

Mansikkakakku




Mansikkakakku

8 munan kakkupohja

8 kananmunaa
2½ dl fariinisokeria
3½ dl jauhoja (itsellä vaaleita gluteenittomia sekä perunajauhoja)
2 tl vaniljasokeria

Laita uuni lämpeämään 175'C.
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää siivilän läpi muna-sokeri vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti sekaisin.
Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista uunista riippuen 40-50min.

täyte:

6 dl kuohukermaa
600 g maustamatonta/sitruuna tuorejuustoa
½ -1 mansikoita
1-1½ dl sitruunatahnaa (Lemon curd)

Vaahdota jääkaappikylmä kerma hyväksi vaahdoksi.
Sekoita sitruunatahna ja tuorejuusto keskenään.
Pilko mansikat pieniksi palasiksi.
Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kakkupohja vesi-sokeri vedellä, spitellä tai maito-sokeri seoksella. Jaa täyte kahteen väliin.

koristelu

5 dl kuohukermaa
½-1 l mansikoita

Vaahdota kerma hyväksi kestäväksi vaahdoksi.
Pilko mansikat joko veitsellä tai kananmuna leikkurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...