Raparperijäätelön teko ollut mielessä jo jonkin aikaa.
Ihan hyvää tuli näinkin. Seuraavalla kerralla voisi lisätä joko mansikkaa tai suklaata joukkoon.
Huomasimpa että glukoosisiirappi on tehty vehnätärkkelyksestä, mutta luetaan gluteenittomaksi. Itse en oikein tuota vehnätärkkelystä siedä, muttei tuosta ikinä ole tullut mitään.
Raparperijäätelö
3-3,3 dl raparperisosetta
2 dl täysmaitoa
1 dl kuohukermaa
1 dl glukosisiirappia
6 kananmunan keltuaista
½ dl tomusokeria
5 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
Valmista raparperisose; kuori raparperit, pilko pieniksi pätkiksi. Keitä pienessä vesitilkassa soseeksi. Itse keitän aina ison määrän ja otin siitä erilleen tähän tarvittavan soseen.
Kiehauta kerma ja maito. Lisää joukkoon glukoosisiirappi. Ei tarvitse keittää tai kiehauttaa enää.
Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri kuuman vesikattilan päällä. Varo ettei vaahdon joukkon mene vesihöyryä. Lisää joukkoon kuumennettu kerma-maitoseos ja raparperisose.
Vaahdota kerma ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muiden ainesten joukkon.
Laita jäätelö pakkasen kestävään astian. Jäätelöstä tulee parempaa jos sekoitat kunnolla muutaman kerran pakastuksen alkuvaiheessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti