Se tunne kun saat tehtyä mustikkapiirakan tuoreista mustikoista -ihanaa.
Toivoo ettei kaikki mustikat tule syötyä ennempää ja ilokseksi huomat ettei ole syöty :)
Mustikkapiirakka
100 g margariinia
4 kananmunaa
1-1½ dl fariinisokeria
1 dl lupiinijauhoa
1 dl kaurajauhoja
3 dl vaalea gluteeniton jauho
1 rkl psyllium
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl jugurttia
200-300 g mustikoita
muruseos:
75 g margariinia
½ dl sokeria
1½ dl kaurajauhoja
Sulata rasva. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat sekä fariinisokeri.
Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään.
Sekoita kuivat ainekset, jugurtti sekä sula jäähtynyt rasva muna-sokerivaahdon joukkoon.
Kaada taikina vuokaan. Ripottele päälle mustikat.
Valmista muruseos: nypi rasvan joukkoon fariinisokeri sekä jauhot. Ripottele muruseos mustikoiden päälle.
Paista 200'C 20-25min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti