keskiviikko 16. syyskuuta 2020

Kinkkupiirakka

 


Kinkkupiirkka on vaan aina se jota tekee ja sitä pyydetään. Välillä haluaa vaihtelua, aina kuitenkin palaa siihen tuttuun ja turvalliseen. Tässä kuitenkin sellainen pohja jota pitää käyttää aina kaikissa muissakin.


Kinkkupiirakka

150 g margariinia

4 dl jauhoja (1 dl kaurajauhoja, 1 dl maissijauhoja, 2 dl vaaleita glut. jauhoja)

1 rkl psyllium

3 rkl kylmää vettä

ripaus suolaa

täyte:

150 g ranskankermaa

150 g mozzarella juustoraastetta

150 g kinkkuleikkelettä

2-3 tomaattia

2 kananmunaa

suolaa, pippuria


Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään. Nypi jääkaappikylmä margariini joukkoon. Lisää kylmä vesi. Painele piirakkavuokaan. Esipaista pohjaa 200'C 10min.

Valmista täyte. Pilko kinkkuleikkelet pieniksi palasiksi. Siivuta tomaatit. Sekoita täytteen ainekset tomaattia lukuunottamatta keskenään. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Lado tomaattiviipaleet päälimmäisiksi. Laita piirakka takaisin uuniin ja jatka paistamista 15-20min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...