torstai 3. syyskuuta 2020

Suolainen juustokakku

 

Uusi tuttavuus -muttei ollenkan paha sellainen.
Ainut mitä muutin reseptissä oli gluteenittomaksi. Sekä paistoin vesihauteessa.


Suolainen juustokakku

pohja:

200 g semper suolaisia keksejä
75 g voita
½ ps mustaleimajuustoraastetta

täyte:

400 g yrtiituorejustoa
½ ps mustaleimajuustoraastetta
3-4 murskattua valkosipulin kynttä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

salaattikerros:

jääsalaattia
kurkkua 
kirsikkatomaattia

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit. Sekoita sulattettu voi keksimurun joukkoon. Lisää juustoraaste ja sekoita. Painele seos kakkuvuokaan, myös reunoille.
Yhdistä kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle.
Suojaa kakkuvuoka ulkopuolelta foliolla. Laita reunaliseen uunivuokaan kiehuvaa vettä (tai johonkin muuhun johon kakkuvuoka sopii. Vettä saa korkeintaan olla puolen väliin vuokaa. 
Paista 175'C 35-40 min.
Jäähdytä kunnolla. Koristele kakku salaatilla ennen tarjoilua.
Pohja sopii myös pakastettavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...