Ihanaa - taas sitä saa... Tuoretta puolukkaa.
Tämä ohje oli alunperin punarerukalle.
Omasta mielestä tuo täyte ei kaipaa sokeria -siksi suluissa.
Puolukkapiirakka
pohja:
200 g voita
1½ dl fariinisokeria
1 kananmuna
4 dl vaaleita glut.jauhoja
1½ dl mantelijauhoja
2 tl vaniljasokleria
1 tl leivinjauhetta
täyte:
7 dl puolukoita
2 prk vaniljarahkaa
1 kananmuna
(½ dl fariinisokeria)
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää kananmuna hieman sekoittaen.
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää vaahdon joukkoon. Sekoita varovaisesti.
Taikinan voi levittää suoraan piirakkavuokan tai antaa seistä vähän aikaa jääkaapissa niin on helpompi levittää. Ota taikinasta 1/3 erikseen. Levitä loput taikinasta piirakkavuokaan.
Sekoita täytteen ainekset keskenään (tai jätä puolukat päälimmäiseksi). Levitä täyte pohjan päälle ja ripottele loppu pohjataikinasta päälle.
Paista 200'C uunista riippuen 36-45min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti