Hyvää, edullista, täyttävää.
Mausteinen nyhtöpossu
possua
(oikeastaan on aivan sama mistä osasta teet kun pitkään kypsentäen tulee kuitenkin maukasta)
vettä
sipulia
valkosipulia
suolaa
laakerinlehteä
inkivääriä
timjamia
piripiriä
mustapippuria
Mausta liha kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla, hiero kunnolla lihan pintaan. Pilko sipuli ja valkosipuli. Tähän en määrää laita kun riipuu lihan koosta sekä omasta mieltymyksestä. Laita liha uunivuokaan. Kaada loput mausteet (tarvittaessa lisää suolaa sekä mustapippuria) vuokaan sekä sipuli että valkosipuli. Kaada vettä niin että liha juuri ja juuri peittyy. Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla. Laita uuni ensin 200'C anna lihan olla rauhassa puoli tuntia tai hiukan reilu. Laske lämpötila 150'C ja anna hautua ylikypsäksi rauhassa vähintään kolme tuntia. Käännä ainakin kerran liha paistamisen aikana ja lisää tarvittaessa vettä. Kun liha on valmis nyhde haarukan avulla liha takaisin liemen joukkoon. Voit vielä laittaa lihan vähäksi aikaa uuniin. Tarjoa lohkoperunoitten, ranskalaisten, perunamuusin kera tai minkä kanssa nyt haluatkaat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti