maanantai 26. lokakuuta 2020

Mausteinen nyhtöpossu

 Hyvää, edullista, täyttävää.

Useimmat valmistaa nyhtöpossun paistopussissa tai padassa kannella peitettynä. Itse tykkään hauduttaa vesihauteessa. Saa hyvän kastikkeen kun sipulit ja halutessa porkkanat tai mitä kasviksia nyt haluaakaan laittaa tulee siinä samalla. Antaa myös makua lihaan.



Mausteinen nyhtöpossu

possua

 (oikeastaan on aivan sama mistä osasta teet kun pitkään kypsentäen tulee kuitenkin maukasta)

vettä

sipulia

valkosipulia

suolaa

laakerinlehteä

inkivääriä

timjamia

piripiriä

mustapippuria


Mausta liha kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla, hiero kunnolla lihan pintaan. Pilko sipuli ja valkosipuli. Tähän en määrää laita kun riipuu lihan koosta sekä omasta mieltymyksestä. Laita liha uunivuokaan. Kaada loput mausteet (tarvittaessa lisää suolaa sekä mustapippuria) vuokaan sekä sipuli että valkosipuli. Kaada vettä niin että liha juuri ja juuri peittyy. Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla. Laita uuni ensin 200'C anna lihan olla rauhassa puoli tuntia tai hiukan reilu. Laske lämpötila 150'C ja anna hautua ylikypsäksi rauhassa vähintään kolme tuntia. Käännä ainakin kerran liha paistamisen aikana ja lisää tarvittaessa vettä. Kun liha on valmis nyhde haarukan avulla liha takaisin liemen joukkoon. Voit vielä laittaa lihan vähäksi aikaa uuniin. Tarjoa lohkoperunoitten, ranskalaisten, perunamuusin kera tai minkä kanssa nyt haluatkaat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...