Mausteiset kasvisruoat ovat vaan niin hyviä. Voisin tehdä useamminkin -mutten jaksa kuunnella narinaa tai tehdä kahta ruokaa. Joskus kelpaa pelkkä kasviruokakin -mutta tuntuu olevat tuurista kinni ja kuun asennosta tai milloin mistäkin.. Kunhan kasvavat niin varmasti maistuu. Totuttelua tuntuu nuorisokin kaipavan siinä missä pikkulapsetkin.
Punainen thaimaalainen kasviscurry
125 g mifusuikaleita (paprika-chili)
1,5 l kasvislientä
1 sipuli
n.4 cm pala inkivääriä
1,5 punaista chiliä
korianteria (varret sekä hiukan lehtiä) jätä lehtiä myös koristeluun
1 tl soijakastiketta (gluteenitonta)
1,5 limen mehu
3 rkl punaista currytahnaa
1 rkl ketsuppia
1 prk kookoskermaa
tarjoiluun:
korianterin lehtiä
½ limen mehua
½ chilistä suikaleina tai pilkottuna
Keitä mifusuikaleita kasvisliemessä 10min.
Mittaa tehosekoittimeen kaikki muut ainekset kookoskermaa lukuunottamatta. Soseuta seos tahnaksi. Lisää tarvittaessa kookoskermaa muutama ruokalusikallinen.
Kaada mausteseos paistinpannulle. Lisää mifusuikaleet ja paista muutama minuutti. Lisää kookoskerma ja anna hautua kannen alla 15min.
Tarjoa riisin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti