keskiviikko 21. lokakuuta 2020

Punainen thaimaalainen kasviscurry

 Mausteiset kasvisruoat ovat vaan niin hyviä. Voisin tehdä useamminkin -mutten jaksa kuunnella narinaa tai tehdä kahta ruokaa. Joskus kelpaa pelkkä kasviruokakin -mutta tuntuu olevat tuurista kinni ja kuun asennosta tai milloin mistäkin.. Kunhan kasvavat niin varmasti maistuu. Totuttelua tuntuu nuorisokin kaipavan siinä missä pikkulapsetkin.

Tämän ohjeen löysin täältä. Vaihdoin soijasuikaleet mifusuikaleihin. Keitinvettä olisi varmasti riittänyt vähempikin määrä tai suikaleet olisi voinut paistaa.



Punainen thaimaalainen kasviscurry

125 g mifusuikaleita (paprika-chili)

1,5 l kasvislientä

1 sipuli

n.4 cm pala inkivääriä

1,5 punaista chiliä

korianteria (varret sekä hiukan lehtiä) jätä lehtiä myös koristeluun

1 tl soijakastiketta (gluteenitonta)

1,5 limen mehu

3 rkl punaista currytahnaa

1 rkl ketsuppia

1 prk kookoskermaa

tarjoiluun:

korianterin lehtiä

½ limen mehua

½ chilistä suikaleina tai pilkottuna


Keitä mifusuikaleita kasvisliemessä 10min.

Mittaa tehosekoittimeen kaikki muut ainekset kookoskermaa lukuunottamatta. Soseuta seos tahnaksi. Lisää tarvittaessa kookoskermaa muutama ruokalusikallinen. 

Kaada mausteseos paistinpannulle. Lisää mifusuikaleet ja paista muutama minuutti. Lisää kookoskerma ja anna hautua kannen alla 15min.

Tarjoa riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...