Suklaa-karamellipiirakka
125 g voita tai margariinia
1 keltuainen
1 dl fariinisokeria
3/4 tl vaniljasokeria
3 dl jauhoja (käytin 1½ dl kaurajauhoja, ½ dl kikhernejauhoja, 1 dl mantelijauhoja)
3/4 dl kaakaojauhetta
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Nypi rasva joukkoon ja sekoita lopuksi keltuainen joukkoon. Laita taikina piirakka vuokaan ja anna seistä jääkaapissa puolisen tuntia. Laita pohjan päälle leivinpaperi ja sen päälle kuivattuja herneitä tai keittämätöntä riisiä. Paista 15min 175'C. Ota paino pohjan päältä ja jatka paistamista 5-7min.
täyte:
1 prk kondersoitua maitoa (itse käytin kookos pohjaista)
3 rkl vaaleaa siirappia
60 g margariinia tai voita
Keitä seosta kattilassa 5min, kunnes hiukan saostuu. Kaada seos pohjan päälle. Laita jääkaapiin puoleksi tunniksi, niin että jähmettyy.
suklaakuorrute:
100 g tummaa suklaata (mitä tummempaa sen parempi)
1 1/4 dl kuohukermaa
(päälle merisuola hiutaleita)
Rouhi suklaa ja kiehauta kerma. Lisää kerma suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täytteen päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa 20-30min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti