sunnuntai 18. lokakuuta 2020

Suklaa-karamellipiirakka

 Makeaa ja suklaista. Äkkimakeaa jota ei tarvitse paljoa syödä kerralla.



Suklaa-karamellipiirakka

125 g voita tai margariinia

1 keltuainen

1 dl fariinisokeria

3/4 tl vaniljasokeria

3 dl jauhoja (käytin 1½ dl kaurajauhoja, ½ dl kikhernejauhoja, 1 dl mantelijauhoja)

3/4 dl kaakaojauhetta

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Nypi rasva joukkoon ja sekoita lopuksi keltuainen joukkoon. Laita taikina piirakka vuokaan ja anna seistä jääkaapissa puolisen tuntia. Laita pohjan päälle leivinpaperi ja sen päälle kuivattuja herneitä tai keittämätöntä riisiä. Paista 15min 175'C. Ota paino pohjan päältä ja jatka paistamista 5-7min.

täyte:

1 prk kondersoitua maitoa (itse käytin kookos pohjaista)

3 rkl vaaleaa siirappia

60 g margariinia tai voita

Keitä seosta kattilassa 5min, kunnes hiukan saostuu. Kaada seos pohjan päälle. Laita jääkaapiin puoleksi tunniksi, niin että jähmettyy.

suklaakuorrute:

100 g tummaa suklaata (mitä tummempaa sen parempi)

1 1/4 dl kuohukermaa

(päälle merisuola hiutaleita)

Rouhi suklaa ja kiehauta kerma. Lisää kerma suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täytteen päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa 20-30min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...