Mietin kauan voinko laittaa tämän laktoosittomaksi. Tutkailin eri nettisivuja ja omien havaintojen pohjalta ei marianne aiheuta mitään oireita laktoosi vaivaiselle.
pohja:
150 g mantelijauhetta
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
täyte:
4 tl liivatejauhetta
3,3 dl kuohukermaa
250 g rahkaa
½ dl sokeria
½ dl maitoa
150-200 g mariannekuulia (tai valmista rouhetta)
kuorrutus:
n.2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 rkl voita
pinnalle:
cashewpähkinöitä (normi tai paahdettuja)
mariane karkkeja murskattuna
Voitele ja jauhota irtopohjavuoka mantelijauheella.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita mantelijauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita vaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 25 min 175'C. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ettei hajoa!!
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Sekoita liivatejauhe maitoon ja lämmitä mikrossa niin että melkein kiehuu. Muista sekoittaa välillä! Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen.
Rouhi marianne ja sekoita täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia mielummin yön yli.
Sekoita kerma ja sokeri kattilassa. Keitä kunnes kinuski sakenee n.20 min. Lisää voinokare. Anna kinuskin hieman jäähtyä ja kaada kakun päälle. Koristele pähkinöillä ja mariannekarekeilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti