tiistai 14. tammikuuta 2020

Puolukkapiirakka

Puolukoita tulee käytettyä vaihtelevasti. Piirakkan en ole pitkään aikaan laittanut -en ainakaan puhdasta puolukkapiirakkaa tehnyt.
Ohje on ollut vanhassa blogissa vehnättömänä. 
Eipä kaapissa ollut kyllä mantelilastuja tai rouhetta. Jauhe sai kelvata ja hyvä tästä tuli ihan sellaisenaan.



Puolukkapiirakka

150 g margariinia
1½ dl fariinisokeria
1 kananmuna
2 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja
1 dl tummia gluteenittomia jauhoja
70 g mantelijauhetta
1 tl psylliumjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte:

4 dl puolukoita
2 rkl perunajauhoja
2 rkl fariinisokeria

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmuna vatkaten. Sekoita jauhot sekä leivinjauhe keskenään. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Nosta 1 dl taikinasta syrjään. Painele lopputaikina jauhotetuin käsin leivinpaperilla vuoratun (halkaisijaltaan 26 cm) irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita jäiset puolukat, perunajauhot ja sokeri keskenään. Levitä marjaseos taikinan päälle. Murusta taikinaseos marjojen päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Peitä tarvittaessa lopussa leivinpaperipalalla, jotta piirakka ei tummu liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...