lauantai 4. tammikuuta 2020

Pähkinäinen porkkanakakku


Porkkanakakulla on hyvä aloittaa vuosi ja muistuttaa itseä siitä että vaikka olisi tehnyt mitä uudenvuodenlupauksia niin liian tiukalle ei saa vetää ja herkkupäivän voi sallia silloin tälläin.
Tosin.. itse en kyllä tee minkäälaisia lupauksia -en ainakaan tunnusta.
Porkkanakakun reseptejä on blogissa yksi jos toinenkin. Ei kylläkään yhtään missä olisi pähkinää.  Totesin tätä tehdessäni että leivontamagariinin tai voi vaihtaminen öljyyn ei ehkä ole viisasta.. Tai sitten olisi pitänyt tutkailla sellaisia reseptejä joihin on käytetty.. Kaikki muut oli jo valmiina kun huomasin ettei ole yhtän rasvaa kaapissa.. Ei kyllä useasti pääse käymään..
Tämä on melkein kyllä samanlainen kuin edeltäjänsä, lisäsin pähkinät, vaihdoin jauhot ja öljyyn vaihto.
Paistoaika riipuu paljon siitä minkälaiseen vuokaan tekee sekä uunikin vaikuttaa.



Porkkanakakku

6 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
6 dl jauhoja (1½ dl manteli sekä maissijauhoja, 2½ dl kaurajauhoja, 2 dl vaaleita glutenittomia)
2 rkl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
2 dl öljyä
1 dl saksanpähkinöitä murskattuna
9 dl porkkanaraastetta

kuorrute:

100 g margariinia
200 g maustamatonta- tai appelsiinituorejuustoa
tomusokeria

Raasta porkkanat raasteeksi niin että saat 9dl raastetta. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja fariinisokeri. Sekoita kuivatat ainekset keskenään. Sekoita kaikki ainekset varovasti sekoittamalla muna-sokerivaahdon joukkoon.
Paista 200'C 20min.

Valmista kuorrute; Soseuta huoneenlämpöinen rasva ja huoneenlämpöinen tuorejuusto sekaisin ja lisää tomusokeria haluamasi määrä. Melkein ohjeissa on ½ purkkia tomusokeria joka itselle on ainakin ihan liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...