Tälläistä samanlaista olen tehnyt ennenkin..
Nyt vaihdoin mantelijauhot lupiinijauhoihin.
Herkukat marjaseokseen mitä pakastin kesällä (sisältäen; mustaherukkaa, punaherukkaa, valkoherukkaa, karviaista sekä tyrniä). Tuossa taisi olla sosetta se 500g että marjoina ainakin puolet enemmän ja vaikutti lopputulokseen erilailla kuin tuo aikaisempi.
Paljon parempaa (ja nätimmän kuvan ehkäpä) olisi saanut jos olisi jäähdyttänyt kunnolla (ehkäpä jopa seuraavaan päivään tai tehnyt aamusti ja syönyt vasta päivällä/illalla).
Kreemi-marjapiirakka
muruseos:
100 g margariinia
3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1 dl lupiinijauhoja
1 dl lupiinijauhoja
1½ dl fariinisokeria
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
pohjataikina:
2/3 muruseoksesta
1½ dl maustamatonta jogurttia
1 kananmuna
kreemitäyte:
1 dl vaniljakreemijauhetta
3 dl kylmää vettä
500 g marjasosetta
pinnalle:
1/3 muruseoksesta
Sulata rasva mikrossa leivontakulhossa ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvan joukkoon. Ota muruseoksesta noin 1/3 erikseen. Sekoita loppuun muruseokseen jogurtti ja muna. Levitä jogurttitaikina piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm) .Sekoita kreemi & vesi keskenään, anna tekeytyä hiukan aikaa. Sekoita marjaseos kremin joukkoon. Levitä valmis kreemi-marjaseos pohjan päälle. Kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti