Liivaton juustokakku pysyy kassa tuorejuuston ja suklaan avulla.
Suklaa-mustikkakakku
pohja:
160 g elovena gluteeniton välipalakeksi tummasuklaa
1½ rkl nutellaa
Hienonna keksit muruksi ja sekoita nutella joukkoon. Painele irtopohjavuokaan. Laita jääkaapiin odottamaan.
Täyte:
200g mustikoita
1½-2 rkl perunajauhoja
Valmista kiisseli. Kiehauta mustikat ja ota kattila liedeltä ja lisää perunajauhot hyvin sekoittaen. Laita liedelle ja kiehauta uudelleen. Jäähdytä kiisseli.
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g maustamatonta tuorejuustoa (huoneen lämpöistä)
100 g tummaa suklaata (70%)
Sulata tumma suklaa. Sekoita tuorejuustot suklaa joukkoon kun suklaa on jäähtynyt. Vaahdota vaniljakasike. Halutessasi soseuta kiisseli. Sekoita vaniljakastike, suklaa-tuorejuusto sekä mustikkakiisseli keskenään. Kaada pohjan päälle. Anna tekeytyä seuraavaan päivään.
päällys:
100 g tummaa suklaata (70%)
½-1 dl kuohukermaa
Pilko suklaa ja kaada kerma joukkoon. Lämmitä pienissä erissä mikrossa. Sekoita kunnolla ja kaada kakun päälle. Anna jähmetyä hiukan aikaa jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti