perjantai 27. maaliskuuta 2020

Suklaa-mustikkakakku

Liivaton juustokakku pysyy kassa tuorejuuston ja suklaan avulla.


Suklaa-mustikkakakku

pohja:

160 g elovena gluteeniton välipalakeksi tummasuklaa
1½ rkl nutellaa

Hienonna keksit muruksi ja sekoita nutella joukkoon. Painele irtopohjavuokaan. Laita jääkaapiin odottamaan.

Täyte:

200g mustikoita
1½-2 rkl perunajauhoja

Valmista kiisseli. Kiehauta mustikat ja ota kattila liedeltä ja lisää perunajauhot hyvin sekoittaen. Laita liedelle ja kiehauta uudelleen. Jäähdytä kiisseli.

2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g maustamatonta tuorejuustoa (huoneen lämpöistä)
100 g tummaa suklaata (70%)

Sulata tumma suklaa. Sekoita tuorejuustot suklaa joukkoon kun suklaa on jäähtynyt. Vaahdota vaniljakasike. Halutessasi soseuta kiisseli.  Sekoita vaniljakastike, suklaa-tuorejuusto sekä mustikkakiisseli keskenään. Kaada pohjan päälle. Anna tekeytyä seuraavaan päivään.

päällys:

100 g tummaa suklaata (70%)
½-1 dl kuohukermaa

Pilko suklaa ja kaada kerma joukkoon. Lämmitä pienissä erissä mikrossa. Sekoita kunnolla ja kaada kakun päälle. Anna jähmetyä hiukan aikaa jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...