Porkkanakakku vaan on älyttömän hyvää. Makeutta voi hyvin säädellä sekä pohjassa sekä tuorejuusto kuorutteen kanssa. Tuohon kuorutteeseen en ole koskaan laittanut niin paljoa tomusokeria kuin monissa ohjeissa näkee.
Yleensä ten porkkanakakun pellille että tulee hyviä annospaloja monta. Nyt halusin kuitenkin kuorrutetta myös välin ja harmittelin että olisi pitänyt tehdä ainakin 1½ kertaisena tai jopa kaksikertaisena niin olisi saanut tuota kuorrutetta paljon.
Ohje on aikalailla sama kuin tämä.
Porkkanakakku
6 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
6 dl jauhoja (1 dl härkäpapu rouhetta , 2 dl kaurajauhoja, 3 dl vaaleita glutenittomia)
2 rkl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
½ tl muskottipähkinää
2 dl öljyä
9 dl porkkanaraastetta
kuorrute:
100 g margariinia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
tomusokeria
Raasta porkkanat raasteeksi niin että saat 9dl raastetta. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja fariinisokeri. Sekoita kuivatat ainekset keskenään. Sekoita kaikki ainekset varovasti sekoittamalla muna-sokerivaahdon joukkoon.
Paista 175'C 40-45min
Valmista kuorrute; Soseuta huoneenlämpöinen rasva ja huoneenlämpöinen tuorejuusto sekaisin ja lisää tomusokeria haluamasi määrä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti