Toiseksi vanhimmainen kirjoiti ylioppilaaksi. Juhlien järjestäminen näin poikkeusaikana mietityttää ja olisiko pitänyt jo pitää kesällä niinkuin muutaman pitivät. Päätettiin kuitenkin, että pidetään nyt kuitenkin ns. virallisena päivänä. Meni näitten juhlien kanssa hyvin kun kolmen viikon välein (ensin rippijuhlat, sitten synttärit ja nyt nämä ylioppilasjuhlat). Meillekin tuli peruutuksia jonkin verran -muttei niile van voi mitään ja parempi ettei kipeänä lähdetä mihinkään oli sairauksille syy mikä vaan.
Tähän kakkuun tein kaiken kaksinkertaisena. Ohje kuitenkin pienempään kakkuun jonka halutessaan voi kaksikertaistaa. Tästä piti alunpitäin tulla pelkkä punaherukkakakku, mutta kävin poimimassa mustaherukoita kaverin luota niin laitoimpa sitten niitäkin seuraksi. (huomasin tuosta nyt vasta etten ollut korjannut epähuomiossa tuota lappuakaan..)
Herukkakakku
pohja:
7 kananmunaa
1½ dl fariinisokeria
2 3/4 dl jauhoja (vaaleita glut.jauhoja + perunajauhoja)
1½ leivinjauhetta
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Siivilöi varovaisesti jauhot joukkoon pienissä erissä. Sekoita mahdollisimman vähän. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan tai ns.lasangevuokaan johon on laitettu leivinpaperi reunoille. Paista 175'C 25-35min uunista sekä kakkuvuoasta riippuen. Anna hetki jäähtyä kun otat uunista ja kumoa.
täyte:
punaherukkaa + mustaherukkaa (en kyllä mitannut)
2 pkt vaniljatuorejustoa
2 prk flora vanilja vaahtoutuva
1½-2 rkl vaniljakreemiä
2 rkl vettä + 2 tl liivatejauhetta
Soseuta marjat ja sekoita tuorejuston joukkoon. Vaahdota vaniljakastike ja lisää kreemijauhe joukkoon. Sekoita marja-tuorejuustoseos joukkoon. Sekoita liivatejauhe veteen ja lämmitä hetki miksosa ja jäähdytä hiukan ja valuta pikkasen kerrallaan täyteainesten joukkoon. Täyte riittää hyvin kahteen väliin.
Kuorrute:
Vispikermaa sekä flora vispiä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti