Ensin tein mustikoista -älyttömän hyvää. Punaherukoista tuli myös hyvä piirakka.
Vaihdoin jauhot gluteenittomiksi., kardemumman jätin pois herukkapiirakasta.
Mustikka vs. punaherukka
Punaherukakkapiirakasta tuli sopivan kirpakka kun en sokeria lisännyt yhtään.
Viljaisa marjapiirakka
Pohja:
3 dl kaurahiutaleita
1½ dl vaaleita gluteenittomia jauhoja
½ dl fariinisokeria
1 tl kardemummaa
2 dl jugurttia
½ tl soodaa
3/4 dl öljyä
päälle:
5-6 dl marjoja
muruseos:
1/4 dl öljyä
½ dl fariinisokeria
1½ dl kaurahiutaleita
Sekoita kaurahiutaleet, jauhot, sooda, sokeri ja kardemumma keskenään.
Lisää vuoronperään jugurtti ja öljy joukkoon. Älä vaivaa vaan sekoita nopeasti keskenään.
Painele piirakkavuokaan.
Kaada marjat päälle.
Sekoita muruseoksen ainekset keskenään ja ripottele marjojen päälle.
Paista 200'C 25-30min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti