Gluteenittoman leivän opettelua -kyllä kai nämä nyt kelpaa. Kai siitä jotain kertoo että leipä oli syöty vajaassa tunnissa. Syötävää ilmeisemmin oli. Pitää pikinmiten tehdä uudestaan.
Vehnällisenä löytyy vanhasta blogista.
Omenainen pannuleipä
5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
3 rkl siirappia
2-4 omenaa raastettuna
11 dl jauhoja (vaalea glut.jauho, tumma glut. jauho, durrajauho, maissijauho)
0,5 dl öljyä
Sekoita kuivahiiva jauhojen sekaan. Lisää 42-asteiseen veteen suola, siirappi, öljy ja raastettu omena. Alusta sekaan jauhoseos. Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipellille, tasoitta se ja anna nousta n. puoli tuntia. Leikkaa taikina neliöiksi taikinapyörällä. Paista 200 asteessa n. 25-30 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja saanut kauniin ruskean värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti